Negru sau verde, Ceaiul urmeaza acelasi proces, doar cu o usoara variatie. Frunzele de ceai sunt uscate la soare pana isi pierd 60% din umiditate, dupa care sunt uscate lent pana dispare orice urma de umezeala. Ele sunt apoi lasate sa oxideze, cu o mica diferenta deoarece ceaiului negru ii este alocat un timp mai mare de oxidare in comparatie cu ceaiul verde. Acest timp suplimentar este ceea ce ii da coloratura neagra si aroma puternica. Ceaiul negru este bogat in polifenoli, compusi de plante, antioxidanti puternici care au dovedit ca pot imbunatati capacitatea antioxidanta a plasmei in celule.

Pentru un plus de sanatate si gust in ceaiul dumneavoastra puteti adauga:
Mierea. Permite organismului sa absoarba treptat si sa digere mai bine. Este un bun agent anti-bacterian si anti-fungic natural. Este cel mai bun substitut pentru zahar.
Lamaia. Contine cea mai mare cantitate de vitamina C, acid folic, potasiu si magneziu care sunt responsabile pentru reglementarea a peste 300 de enzime din organism.
Menta. Aceasta are proprietati anti-inflamatorii si usureaza digestia. De asemenea contine un antioxidant care previne reactiile alergice. Adauga cateva frunze si lasa-le sa se inmoaie.
Ghimbir. Un alt aliment cu propietati antiinflamatorii puternice este ghimbirul. Previne raceala si tuse.Adaugati in ceai ghimbir macinat sau bucati.
Scortisoara. Bogata in antioxidanti si propietati anti-inflamatorii. Imbunatateste sensibilitatea la insulina, reduce nivelul de zahar din sange si bolile de inima. Detoxifiaza colonul reducand astfel riscul de cancer de colon. Se poate inmuia un bat de scortisoara in apa clocotita sau se poate adauga scortisoara macinata.

Consumul de ceai negru in mod regulat a demonstrat ca poate reduce bolile de inima, diabetul si bolile rinichilor.

Newsletter