Ghimbirul si turmericul sunt folosite din cele mai vechi timpuri atat pentru gatit dar si ca plante medicinale. Specialistii ayurveda (medicina traditional Indiana) recomanda aceste doua plante combinate pentru tratarea problemor gastro-intestinale si  afectiuni inflamatorii. Ghimbirul contine substante anti-inflamatorii puternice numite gingerol, care sunt excelente si pentru durerile musculare si artritice. De asemenea ghimbirul reduce durerea, ajuta digestia si elimina gazele intestinale. Ghimbirul si turmericul consumate impreuna, sunt un excelent remediu pentru raceala si gripa sau vindecarea afectiunilor inflamatorii, cum ar fi colita ulcerative sau osteoartrita.

Mai jos va prezentam un ceai cu ghimbir si turmeric foarte de eficient.

–          O cana de apa

–          1 lingurita ghimbir macinat sau bucati

–          1 felie de lamiae

–          Miere

–          Putin piper negru

 

Se fierbe apa, apoi se adauga ghimbirul si turmericul. Se fierb continuu la foc foarte mic timp de 10 minute. Apoi se strecoara si se adauga miere si lamaie dupa gust. La sfarsit se pune si putin piper negru pentru o absorbtie mai rapida. O cana pe zi cu acest  ceai va asigura o digestie perfecta plus beneficiile de mai sus.