Pentru fiecare parere pro care sustine cafeaua, ca fiind una dintre cele mai sanatoase si savuroase bauturi, exista si pareri contra. De exemplu, insomniile si starile de agitatie. Ei bine, s-a demonstrat, cafeaua verde naturala consumata regulat si in cantitati moderate esti benefica intregului organism, in special atunci cand cafeaua este de inalta calitate.
Cafeaua verde stimuleaza functionarea creierului, boabele de cafea sunt una dintre cele mai mari surse de cafeina din lume. S-a constatat ca mai putin de 32 de miligrame de cofeina ( mai putin decat gasim intr-o ceasca de cafea), imbunatateste semnificativ sistemul auditiv si vizual. Are efecte benefice si asupra starii de spirit si celei mentale.
Expertii si nu numai, sustin ca daca bei o ceasca de cafea inainte de un eveniment important cum ar fi, un examen sau un interviu ar putea ajuta la imbunatatirea performantelor.
V-ati intrebat vreodata de ce se gaseste cofeina in cele mai multe suplimente pentru slabit? Deoarece functioneaza. In plus, studiile mai arata cum cofeina creste semnificativ arderea garsimilor si stimularea metabolismului. Prin urmare,daca aveti un metabolism lent,consumati cafea verde si veti vedea beneficiile.
De asemenea cafeaua verde ne pazeste si de boli grave cum ar fi Alzheimer si Parkinson.
Cafeaua contine si antioxidanti. S-a demonstrat din nou, cum bautorii de cafea au primit aportul de antioxidanti, fata de cei care nu consumau. Prin urmare, aceasta este o bautura pentru care niciunul dintre noi nu ar trebui sa se simta vinovat pentru consumul ei in cantitati moderate, ci dimpotriva, sa beneficiem de proprietatile si avantajele cafelei verzi.